Nu dröjer det ju ganska många år innan jag blir veteran, men det finns en flygklubb i Sverige som heter Flygande Veteraner och där är jag medlem. I det sällskapet är jag i det närmaste junior. Det är kul att träffa andra som är intresserade av flygplan, men den största anledningen att vara med där är Daisy. Tro nu inte att det är en trevlig flygvärdinna som serverar kaffe, nej det är en DC-3a. Detta flygplan har en lång och stolt historia, byggd redan 1943, men flygs fortfarande regelbundet av klubben och dess medlemmar.

Daisy var beställd av den amerikanska armen och kom direkt till användning i andra världskriget. Så vitt vi vet var hon till och med på dagen D, när de allierade steg i land på den franska kusten.

När kriget var slut byggdes Daisy om till ett civilt flygplan och såldes till det norska nationella flygbolaget. Något år senare gick de samman med sina danska och svenska motsvarigheter och SAS bildades. Daisy som då hette Fritjof Viking blev SAS första flygplan. Till slut hamnade Daisy åter i det militära, nu i det svenska flygvapnet. Hon var med om flera humanitära insatser, bl a i Etiopien. I början av 1980-talet bildade några flygentusiaster Flygande veteraner och köpte Daisy från flygvapnet där hon blivit pensionerad och avställd. Är man medlem i föreningen får man flyga med Daisy så mycket man vill, ja det vill säga i mån av plats. Vi flyger regelbundet till olika flyguppvisningar runt om i Sverige och jag flyger med så ofta jag har möjlighet.