I hela mitt trettiofemåriga liv har flygplan varit mitt absolut största intresse och fascination. Det började med ”Luftens hjältar” på teves barnprogram och jag plöjde alla böcker om Biggles många gånger om. En stor upplevelse var varje gång jag som barn fick åka med pappa till Arlanda eller andra flygplatser för att titta på flygplan. Jag minns än idag när jag var sju – åtta år och för enda gången i mitt liv med egna ögon såg en Concorde landa och starta på Landvetter flygplats. Jag är intresserad av alla flygplan, men det är klart att stora flygplan fascinerar mest. Boeing 747 är mitt absoluta favoritflygplan. Tyvärr fasas de ut mer och mer, och de är numera sällsynta på svenska flygplatser.

Parkerad Concorde

Jag besöker fortfarande Arlanda så ofta jag kan, numera står jag i en skogsglänta en bit från flygplatsen och fotograferar de inkommande och avgående flygplanen. Givetvis är det vanliga och ofta återkommande flygplan jag ser, men ibland är det mer sällsynta modeller eller flygbolag som kommer. En riktig höjdpunkt var naturligtvis när Airbus A380 gjorde sin första landning på Arlanda. Ett annat tillfälle var när USAs förre detta president Obama landade med sitt Air Force One, ett av de häftigaste B747 som finns. Jag tänkte berätta lite mer om mitt stora intresse och hur det styr mitt liv. Häng med!

Airbus A380